Ledarskaps- och Mentorsprogrammet

Ledarskaps- och Mentorsprogrammet

Ledarskaps-och Mentorsprogrammet är kärnan i vår verksamhet. Här möts varje år ett tjugotal ledare inom vården under c:a 15 intensiva dagar utspritt över ett år.

Programmet syftar till att ge större intresse, verktyg och förutsättningar för ett gott ledarskap. Förutom att varje deltagare får en egen mentor med lång och bred erfarenhet från sjukvård och forskning, läggs stor vikt vid utbytet mellan deltagarna i programmet som alla är chefer med några års erfarenhet. Programmet kommer att bestå av fem tvådagars kursträffar, en utlandsresa till en intressant utländsk klinik och en mentorsrelation.

Ledarskaps- och Mentorsprogrammet 2021

Tentativa datum och teman 2021:

  • 13-14 april – Hållbart Ledarskap – hälsa, mentorsskap och ledarskapets ”verktygslåda”
  • 20-21 maj  – Studieresa utomlands – internationellt perspektiv på ledarskap
  • 16-17 juni – Nationellt, regionalt och lokalt – från strategi till praktik
  • 24-25 augusti – Rekrytering och HR. Så skapar du ett attraktivt team. Olika ägarformer
  • 19-20 oktober – Vård och forskning. Krishantering och omvärld
  • 17-18 november – Sjukvård i förändring. Din egen karriär

Som regel sker kursträffarna ute hos olika vårdgivare som har intressanta verksamheter och exempel att visa upp. Mellan mötena bjuder ger vi också möjlighet att träffas över intressanta, aktuella teman i kortare webinarier.

Mentorsskap är en viktig del av vårt program. I mentorsarbetet ingår ett personligt utvecklingsarbete där du får stöd i att utveckla ditt ledarskap på ett meningsfullt sätt i en riktning som du önskar. Vi gör en noggrann matchning av mentorer/adepter och i programmets första kurstillfälle ingår en introduktion till framgångsrikt mentor/adeptskap.

Ansökan

Din ansökan till programmet skall bestå av CV och ett kort personligt brev där du beskriver dig själv som ledare hur du vill utvecklas. En intervju via digital plattform är en del av antagningsförfarandet.. Aktivt deltagande och egna relevanta erfarenheter att bygga på/knyta an till är grunden för att få ut mesta möjliga av ett kvalificerat ledarskapsprogram. Akademin vänder sig därför till dig som redan har professionell ledarerfarenhet och som kan avsätta tid för ditt deltagande under året. Antalet deltagare 2021 är begränsat till 25.

De flesta av våra deltagare är ansvariga för verksamheter med 30-500 medarbetare och arbetar inom offentlig, privat eller ideellt driven vård. Vi har också deltagare från vårdnära myndigheter, företag och vårdhuvudmän. Vi eftersträvar mångfald i sammansättningen av deltagargruppen när det gäller sluten/öppenvård, offentligt/privat och vad gäller geografi, men också beträffande ålder och kön. Ansökan skickas till nina.axelsson@vardensledarskapsakademi.se Sista ansökningsdag 15/3-2021, antagning sker successivt så ansök tidigt för att öka dina chanser.

Deltagaravgift

Deltagaravgift: 76 000 :- (plus moms). I avgiften ingår allt program, luncher, vissa middagar och medlemskap i vårt alumninätverk med c:a 200 medlemmar efter avslutad utbildning. Resor och logi ingår ej.

”Min drivkraft som chef och ledare inom sjukvården är att det innebär en möjlighet att göra skillnad för dom vi finns till för – patienterna”

Karin Ekelund, divisionschef, Skånevård KRYH
Årets deltagare i ledarskaps- och mentorsprogrammet

Här är de 18 chefer som är utvalda för att gå ledarskaps- och mentorsprogrammet i Sjukvårdens ledarskapsakademi under 2020.

Deltagare ledarskaps- och mentorsprogrammet 2020:

Andreas Kling, verksamhetschef, Danderyds sjukhus
Anna Ericsson, omvårdnadschef, Karolinska universitetssjukhuset
Gustav Forss, chef sjuksköterska, Södertälje sjukhus
Johanna Johansson, primärvårdschef, Region Blekinge
Jörgen Köllner, pmvårdnadschef, Karolinska universitetssjukhuset
Katarina Bexelius, verksamhetschef, Region Skåne
Kristine Christiansen Rygge,  chef övergripande akutprojekt, VGR
Li Alemo Munters, forskningschef, Reumatikerförbundet
Linda Holmström, funktionområdeschef, Karolinska universitetssjukhuset
Louise Hamark, verksamhetschef, Region Uppsala
Madeleine Stark, enhetschef, VGR
Malin Wendt, patientflödeschef, Karolinska universitetssjukhuset
Maria Olsson, verksamhetschef, Capio
Marlene Midtvedt, verksamhetschef, Capio
Mikael Strid, operativ chef,  GHP Stockholm Spine Center
Pauline Rylander, omvårdnadsschef, Karolinska universitetssjukhuset
Sara Eklöf,enhetschef, Ersta sjukhus
Victoria Boklund, verksamhetschef, Region Skåne

Digitalt kursmaterial

Ladda ner digitalt kursmaterial här