Programträff i Skåne & Köpenhamn

Ledarskapsakademins årskull 2021 och årskull 2022 vädrade morgonluft i vårvackra Skåne och delade tankar om att leda med mod, värde och kvalitet. Vi övade på att göra förflyttningar i tanken med riktning mot en nära vård, där helhetssyn är ledstjärnan för sjukvården vars framtid vi möter tillsammans.
Besök på Aleris Hamlet och Rigshospitalet i Köpenhamn gav nya insikter och inspiration till att göra det där lilla extra för patienten, för medarbetare, kollegor och varandra.

På kullerstensgårdar i historiska vindar fann vi Malmös charmigaste mötesplats Sankt Gertrud.

Vardagliga utmaningar löses bäst av erfarna chefer som samspråkar och resonerar.
Av Michael Kirkegaard, CEO Aleris Danmark och Hella Harboe, sjukhusdirektör för Hamlet, fick vi en förståelse för vilken betydelse som Danmarks största privatsjukhus Aleris Hamlet har i det danska sjukvårdssystemet.
Portarna till Tivoli slogs upp första gången 1843. Vi tog klivet in genom den välvda porten till den vackra parken och fick ett kort ögonblick i sagovärlden.
Frokosten består af dansk smørrebrød af høj kvalitet på Færgekroen. 
Visning och rundvandring i Rigshospitalets nya byggnad överraskade med spännande och kreativ arkitektur, bland annat den här trappen med mosaikplattor.
Sharing knowledge får bli de avslutande orden för att sammanfatta den här intensiva programträffen, fullspäckad av samtal, frågor och utbyte – precis som det ska vara.